A technológia

Minimálisra csökkenti a karbantartási költségeket,
növeli rendszere hatásfokát

A kazánüzemekben rendszeresen fellépnek olyan káros hatások, amik jelentősen növelhetik az üzemeltetési költségeket, csökkenthetik a hatásfokot, az élettartamot, veszélyeztetik a kazánbiztonságot.

Ezen az oldalon megismerheti a Hydro-X terméket és technológiát, ami megszünteti ezeket a káros tényezőket, segítségével minimalizálhatja a javításra fordítandó összegeket, fűtőanyag költségeit, és egy speciális megoldásnak köszönhetően csökkentheti az üzemszüneti időt.

A Hydro-X olyan kondicionáló szer és technológia, mely megvédi üzemét a víz káros hatásaitól, ezáltal jelentősen csökkentheti üzemeltetési költségeit, javíthatja üzemének hatásfokát.

Miért előnyös a Hydro-X-t használni?

  • A Hydro-X csökkenti a korróziót, még a különösen káros oxigén és széndioxid korróziót is, és a kazánkőképződést. Ezáltal szerelvényeit ritkábban kell javítani, cserélni. Akár 30% karbantartási költség is megtakarítható.
  • A Hydro-X megszünteti a már kialakult kazánkövet, ráadásul ezt a kazán leállítása nélkül teszi. A vízkövet iszappá alakítja, ami leiszapolással egyszerűen eltávolítható. Mivel így elkerüljük a savazást, a kazán élettartama 2-3-szorosára nőhet.
  • A tiszta kazánfelületek jelentősen növelik a rendszer hatásfokát, és csökkentik a fűtőanyag felhasználást. A megtakarítás átlagosan 5-10%. Mivel a szükséges vízhőmérséklet eléréséhez nem kell túlhevíteni a kazánt, ezért elkerüljük a csőkihajlást, deformálódást.
  • A leiszapolásnak köszönhetően akár 10% pótvíz is megtakarítható.
  • A legtöbb kondicionálásra használt vegyszer a sztöchiometria szabályai szerint fejti ki hatását. A Hydro-X egészen más hatásmechanizmus alapján működik, e miatt a fajlagos anyagfelhasználás jóval kevesebb, a Hydro-X takarékosan adagolható.
  • A biztonságos adagolási normák széles határok között mozognak, így elkerülhetjük a túladagolást, felhabzást, áthordást, és 100%-os tiszta gőz képződik. Ezáltal az üzemben termelt termék sem szennyeződik.

Miért kell a vizet az előkészítés mellett kondicionálni is?

Ha a kazánban előkészítetlen és kondicionálatlan vizet engedünk, a felhevítés hatására vízkő képződik és korrózió lép fel.

A vízelőkészítés lényege, hogy a vizet megszabadítjuk azon összetevőktől, amik üzemeltetési problémákat okoznak. A vízelőkészítéshez tartozik a kicsapatási módszer, az elpárologtatási módszer, a fordított ozmózis, vagy az ioncserélő eljárás.

Azonban legtökéletesebb vízelőkészítés sem nyújt 100%-os védelmet a korrózió és a vízkövesedés ellen.
Emiatt a tápvizet mindenképpen kondicionálni szükséges. A Hydro-X egy multifunkciós vegyszer.

Egy jól megtervezett vízelőkészítéssel és a Hydro-X kondicionálással együtt minimalizálható a vízkő kiválása és csökkenthető a korrózió mértéke. Gőzkazánok esetében 100%-os tisztaságú gőz termelése biztosítható.

Mi az alapja az egyik leghatékonyabb vízkondicionáló eljárásnak?

Ha a tápvizet kizárólag kémiai úton kondicionáljuk, egy mesterséges környezetet kapunk, amit később korrigálni kell. Albert Johansen, a Hydro-X alapítója felismerte, hogy a kémiai hatásmechanizmusok mellett be kell vetnie a fizikaiakat is, így egy széles biztonsági határok között alkalmazható anyagot kapunk.